divendres, 30 de novembre del 2007

XXIX MITJA MARATÓ DE RIPOLL (18/11/2007)

Aquesta mitja marató és una de les més tradicionals i amb més història de les que es cel·lebren a Catalunya, tot i això nosaltres per diferents motius no hi havíem pogut participar mai. Aquest any va ser l'escollit. Aquesta mitja sempre està relacionada amb el fred però aquest any en plena onada polar la cosa ha estat exagerada. Quan arribem a Ripoll el termòmetre marca 5 graus sota zero! en aquestes condicions la veritat és que no ve gens de gust treure's la roba i posar-se a correr.

El circuit consisteix en uns primers kms per dins el poble per després agafar la carretera que porta fins a St. Joan de les Abadesses on es dóna mitja volta i es torna altra cop a Ripoll amb arribada a la plaça de l'ajuntament. Per tant l'anada és pujada i la tornada baixada amb continus tobogans.

A les 10h es dóna la sortida, la temperatura en aquests moments és d'1 o 2 graus sota zero, les zones on hi ha ombra la sensació és de gelor. La sort és que un cop agafem la carretera que porta a St.Joan toca el sol i no fa gens d'aire fent que la temperatura sigui més suportable. A mi mai m'ha agradat correr amb aquestes temperatures i tot i anar força abrigat als primers kms passo fred i tinc les cames força encarcarades, això juntament amb la pujada fan que no pugui dur un ritme gaire alt. El km 10 el passo amb 41min una mica allunyat de les meves expectatives. Al principi de la tornada intento augmentar el ritme però uns petits problemes estomacals em fan afluixar. En els darrers 3 kms els problemes s'accentuen i fins i tot em plantejo fer una aturada tècnica. Finalment no ho faig i arribo amb un temps d'1h25min04seg que tampoc està tant malament donades les circumstàncies. La Txell, que aquesta setmana ha hagut d'estar aturada uns dies per culpa d'un refredat, acaba en 7a posició amb un temps d'1h 33min 54s.

Una altra mitja a les espatlles i ja pensant en la propera que serà la de casa, la mitja marató de Mataró coneguda per la seva generositat d'obsequis. Això ha fet que aquest any els dorsals s'esgotessin 10 dies abans de la cursa!

Salut i kms

Miquel

4 comentaris:

robert mayoral ha dit...

ja veig que les de més història,les de menys i fins i tot les que no en tenen, no us en perdeu ni una!!! vatxa cracks!!!
per cert, ahir, vaig plegar al 14!!! ja no podia més, després dels 28 km del dissabte estava que no m'aguantava!!

Txell ha dit...

Tens tota la raó en el que dius, però tu precisament tampoc no descanses massa que diguem, eh? Ens podem donar la ma. :)

Unknown ha dit...

Ostres no pareu...!!!

Jo entrenat com un idiota, sense competir per prepara el 2008, i altres que empalmen temporades, d'on treieu les forces!!!

A seguir amb les curses els exits i els reptes.

Embrun 2008 rumors que pots ser l'última edició... anireu?

Marc Rius (El d'EmbrunMAN 2007)

Miquel ha dit...

Hola Marc, per nosaltres aquestes competicions també formen part de l'entrenament. El proper objectiu important és la marató de Barcelona al Març.

Sobre Embrun aquesta mateixa setmana hem fet la reserva de l'allotjament, a veure si tornem a coincidir.