dimarts, 5 de juny del 2007

CRÒNICA 10KM PINEDA DE MAR (DIUMENGE 3/6)

En Zenon del correcats i la Txell en els ultims metres de la cursa
Potser us preguntareu perquè dos triatletes vam anar córrer a Pineda el dia que es va cel-lebrar la Triatló de Mataró just davant de casa.Una raó és la distància sprint, gens atractiva per nosaltres, massa estrés, massa infraestructura (neoprè, gorro, ulleres, bicicleta, casc, sabates per la bici, sabatilles per córrer, gorra...) per una hora de competició.

La segona raó és el preu de la inscripció. L'any passat es va disputar sobre distància olímpica, crec que Mataró reuneix totes les condicions per fer aquesta distància amb molt d'èxit com així va ser, però va passar que els participants es van reduir a la meitat respecte els anys anteriors. La conseqüència és que es torna a la distància sprint, molt més senzill d'organitzar, i els hi clavem 26Euros (4300 de les antigues ptes) 35Euros als no federats. Per mi es tracta d'un autèntic abús, però clar, a sobre es fa récord de participació amb 430 persones. Negoci rodó!.

Trobo totalment just que l'organització no vulgui perdre calers, fins hi tot tenir un cert benefici, però en el món del triatló crec que les coses s'estan sortint de mare i mentre nosaltres els hi seguim permetent, això no tindrà fi.
Doncs són aquests els motius que ens porten a Pineda, la distància tampoc és res de l'altre món, però almenys la infraestructura es redueix a un parell de bambes. El preu són 10Euros, tampoc és un regal però clarament inferior,i a canvi samarreta tècnica asics , mitjons, butifarrada i beguda.
En Zenon del correcats i la Txell a l'arribada

La cursa en si tampoc té massa història destacar un emotiu minut de silenci a la memòria d'en David, el fill d'en Natxo Rovira, company dels correcats, que va morir atropellat la setmana passada mentre estava de viatge a Hungria.
Un cop es dóna la sortida surto disparat com sempre, el primer km el faig a 3'34, massa ràpid, però les sensacions són bones i als següents kms estabilitzo el ritme al voltant dels 3'45. La de Pineda és una cursa amb un perfil molt pla i rectes llargues que permeten dur un ritme molt constant i si un està fort fer bones marques. El dia acompanya força ja que els núvols ens protegeixen del sol i no fa gens d'aire. Al final arribo amb un temps de 37m22seg del qual estic satisfet ja que desde la marató de Barcelona he canviat l'entrenament de qualitat pel de quantitat. La Txell ha notat encara més la falta de qualitat però ha entrat amb uns més que correctes 41m28seg.

A diferència de la setmana anterior , aquest diumenge, obligats pel fet que havia de treballar, no hem pogut completar l'entrenament amb una sortida en bici però hem anat a fer 2000m de natació al CNM. Abans hem pogut saludar als companys de club que havíen fet la triatló. Moltes felicitats a tots!, en especial a en Pere que va fer pòdium a la seva categoria demostrant que és un tot terreny, jo de gran vull ser com tu! a en Joan que torna a la competició deixant enrere tots els problemes que l'han perseguit aquesta temporada i a en Moyano que sembla que ja ha superat les molèsties que li impedien córrer amb comoditat.

Salut i kms.

2 comentaris:

Jordi Moyano ha dit...

Jo també penso que és caríssim. Si ens han fet pagar 26€ (4300pts) per un sprint i per una samarreta XL, m'estic començant a acollonir pensant amb el que ens faran pagar a l'Olímpic de Barcelona per una samareta de la frigo XXL, que només serveix per fer draps.

Arsenio ha dit...

Teniu tota la raó de queixar-vos pel preu dels triatlons i duatlons. De fet jo ja fa uns anys que vinc queixant-me d'aquest aspecte del nostre esport. El fet ja no és el preu... si no el servei i/o records que donen a canvi d'aquest dineral.