dimarts, 9 d’abril del 2013

II Clàssica dels Murs - Cervera

Diumenge 7 d’abril va tenir lloc la 2a edició de la clàssica dels Murs, una marxa cicloturista amb sortida i arribada a Cervera que transcorria majoritàriament per la comarca de La Segarra en dos recorreguts: un curt de 87km i un altre llarg de 152km. El dia ventós i fred afegia un plus de dificultat que vist des del costat positiu ens exigiria un esforç positiu de cara a augmentar un esglaó el nostre llindar de patiment.

 

A les 8.00h del matí s’iniciava la sortida amb 6 joventeros dins el pilot ciclista: Joan Carles Beltrán,  Rafa Bethencourt, David Jiménez, Carlos Carrillo, Toni Amat i Albert Cuarsma. És obvi que tots sis participàvem en la marxa llarga la qual incloïa setze murs al llarg del corregut però amb major concentració distributiva a partir del km 75. Com a mur estrella, el mur de Forès, amb un pendent màxim del 20.5%.

 

Personalment  la meva marxa va començar una mica accidentada, quan estava a  punt d’arribar al grup cap de cursa amb en Joan Carles,  les meves ulleres de ciclisme van caure al terra i vaig haver de fer marxa enrere per recuperar-les. Aquest fet puntual va provocar que tot el pilot em passés i m’hagués d’escalfar bastant per tornar a agafar el grup, cosa que va ser suficient com per quedar una mica anestesiat muscularment fins que la musculatura va adaptar-se i em va permetre pedalar amb certa cadència. No cal dir que el perfil de la marxa no contribuïa a què després de l’escalfada pogués agafar el ritme amb facilitat.

Definitivament cap al km 90 vaig coincidir definitivament amb el David i el Carlos que havien parat a un avituallament. A partir d’aquí vam anar junts fins al final de la prova, esperant-nos els uns als altres quan de vegades les cames començaven a avisar que els kms passaven factura (es de justícia reconèixer que a qui més esperaven era a mi).

 

En resum, una gran prova cicloturista, molt ben organitzada i amb un recorregut atractiu. Recomanable al 200% a qualsevol que vulgui gaudir d’una prova de moment no massificada i amb l’organització i els voluntaris orientats a ajudar els participants.

 

Com a mostra representativa de la bona predisposició de l’organització, penseu que van  deixar-li un casc al Toni ja que el seu l’havia deixat a casa per descuït i com a mostra representativa però ara del coratge esportiu del Toni, penseu que en haver d’esperar a què li deixessin el casc, va sortir quan tothom ja havia iniciat la marxa i va anar remuntant tot sol fins arribar només 10m més tard que el trio la-la-la (Carrillo, Jiménez, Cuaresma).

 

Reconeixement especial al Joan Carles demostrant com sempre la seva classe en bici i al Rafa que també va fer una molt bona cursa.

Ara a seguir entrenant. Salut i kms!

 

Albert Cuaresma