dimecres, 5 de setembre del 2007

TRIATLÓ OLÍMPIC DE BANYOLES (02/09/2007)

Excel·lent ambient triatlètic aquest dissabte a Banyoles amb més de 400 participants que fan palès que el triatló està de moda. El dia calorós i assolellat acompanya la festa.

Sortim una mica justets de Mataró i al arribar a prop de Girona trobem retencions la qual cosa fa que ens posem una mica nerviosos. Aconseguim arribar a Banyoles sobre les 14h50min, anem ràpidament cap a boxes per preparar-nos la paradeta i cap al llac. Allí ens trobem amb una gentada impressionant, el jutge només dóna dues sortides, la femenina 31 dones i la masculina més de 400 homes, ho trobo una mica desequilibrat.



Es dóna la sortida, estic situat força endarrere i a més no he aconseguit veure la boia per tant deixo que la gent em faci de guia, cosa una mica arriscada. No puc agafar cap ritme constant fins passada la primera boia després les coses si que són més fàcils ja que només s'ha de seguir una corxera. Surto de l'aigua amb un temps de 29min, penso que és dolent i això es confirma quan veig que a boxes queden molt poques bicis. Després llegint cròniques d'altres participants m'he assabentat de que molta gent es va saltar la primera boia. Aquesta gent és indetectable ja que no portem el número de dorsal al gorro cosa totalment incomprensible, això si pobre de tu que et descordis el casc dins boxes perquè t'amonesten de seguida.


Faig una transició lenta com sempre i surto en bici. De seguida començo a avançar triatletes, em trobo força bé. Banyoles és un circuit que m'agrada força ja que és dur, amb continus tobogans i fins i tot un petit port i alhora gens tècnic. Acabo amb un parcial d'1h9min i havent remuntat, sense exagerar entre 150 i 200 posicions.


Surto a córrer i segueixo trobant-me força còmode, segueixo avançant participants, animat, em permeto accelerar el ritme en la segona volta.Faig un temps a peu de 35min40seg amb bones sensacions i un temps final de 2h13min ocupant la posició 139.


La Txell també surt força enrere de l'aigua i li toca anar remuntant. Ho fa ja en el segment ciclista on ha de fer els 40km sola i sobretot a peu és on recupera més posicions. Acaba en la posició 12 amb un temps final de 2h34min.


Al final de la cursa ens ofereixen un bon avituallament on no hi falta de res. D'aquí 29 dies ens tornarem a trobar en el mateix escenari però amb unes distàncies que, a priori, ens seran més favorables.
Salut i kms.
Miquel