dissabte, 2 de febrer del 2013

Campionat nacional de Catalunya de duatló per equips - 02/02/2013

El Jovent79, fidel participant al campionat nacional de Catalunya de duatló per equips, ha assistit avui 2 de febrer de 2013 a una nova edició, i ja en van sis, d'aquesta prova única al calendari català que se celebra al parc Nou de El Prat de Llobregat i que només és comparable a la prova de triatló per equips que organitza el mateix club.

 

Enguany la participació del Jovent79 es reduia a un únic equip A. El gran creixement de la participació dels i de les duatletes els últims anys ha fet que els equips B es vegin sotmesos a un sorteig previ entre les places vacants deixades pels equips A a fi i efecte de poder participar-hi.

 

Els integrants de l'equip eren  David Jiménez, Marc Marín, Christian Méndez, Víctor Peña i Albert Cuaresma. Un sisé integrant, Òscar Gómez, va haver de declinar la seva participació degut a un microtrencament fibrilar produït durant un entrenament de la seva planificació per afrontar l'IRONCAT el proper maig.

 

Pel que fa a la prova concreta, tant el circuit de cursa a peu com el de ciclisme presentaven modificacions respecte l'edició anterior. Al meu criteri, com a participant de les dues últimes edicions, el circuit ciclista amb la modificació surt guanyant seguretat en reduir les rotondes i transcórrer per rectes més llargues.

 

El Jovent79 amb el dorsal 92 ha sortit a les 16.12 (10m sobre l'horari previst).La prova es distribuia entre 5km de cursa a peu (4 voltes), 20km de ciclisme (4 voltes) i 2,5km de cursa a peu (2 voltes). La consigna clara i consensuada de l'equip és la d'acabar tots junts i no sacrificar cap membre; tenint clar que els primers llocs del podi no es poden disputar, els valors del Jovent79 en aquests tipus de prova són els de fer equip per sobre de les individualitats.

En aquest sentit, hem fet els primers 5km a un ritme controlat per anar compactats, intentant que el que anés més fluix corrent no patís en excés. Els 20kms en bici han estat caracteritzats per un fort vent que ha fet que el Víctor Peña i en menor mesura el Marc Marín, fessin un recital ciclista que ningú s'hagués imaginat sabent que venien mermats físicament per un quadre gripal.

 

Per acabar, 2,5km corrent que han estat de nou coherents amb la política competitiva de l'equip: arribar tots junts i demostrar que el Jovent és més que un club.

 

En resum, una tarda d'esport per gaudir dels companys d'equip i aprofitar per saludar els prehistòrics del triatló català i és que ja fa anyets que ens movem per aquests ambients triatlètics.

 

No voldria finalitzar aquesta crònica, sense agrair el suport del Joan Benach (gran president i millor persona) i en Toni Amat (gran persona, president només en pot haver-hi un) que s'han desplaçat fins El Prat per animar-nos, així com altres companys d'equip i amics que ens han fet arribar la seva força i ànims per altres mitjans.

 

Ah, i demà, com les natilles… REPETIMOS a la Mitja Marató de Granollers!

 

Una abraçada, EQUIIIIPO!

 

Albert Cuaresma

1 comentari:

tere ha dit...

Quina crònica més maca! Anima a calçar les sabates de córrer al més sedentari!!! Una abraçada a l'equip i enhorabona a tots, atletes, presis, i millors persones!! ;)