dimarts, 30 d’octubre del 2007

MARATÓ D'AMSTERDAM (21/10/2007)


Aquest cap de setmana hem pogut gaudir d'una de les grans maratons europees. Amsterdam ens va rebre amb una temperatura força baixa, allà ja estan gairebé a l'hivern. Però feia sol i no hi havia previsions de pluja que és el que temia. El que més crida l'atenció és la gran quantitat de bicicletes que hi ha circulant i sobretot les que hi ha aparcades a qualsevol lloc de la ciutat. Fins i tot dones grans impecablement vestides i amb talons demostraven una gran habilitat dalt de la bicicleta.

El dissabte vam anar a la fira del corredor, no gaire gran, on es podien trobar les marques habituals més alguna d'holandesa. El diumenge anem cap a l'estadi olímpic a les 8h30min amb força temps ja que la marató comença a les 10h30min. L'estadi no és gaire gran, no crec que l'aforament arribi als 30000 espectadors, allí es van cel-lebrar els jocs olímpics de l'any 1928 i em sembla que des de llavors no ha canviat gaire. Malgrat això el fet de que la sortida i arribada d'una marató sigui en un estadi olímpic sempre li dona un encant especial.


En el moment de la sortida hi ha molta animació a les graderies i molts nervis entre els corredors. Els primers kms els faig tranquil-lament i sobre el ritme previst a 4min15seg, l'objectiu era passar la mitja marató amb 1h30min i després aguantar fins on pogués conscient de que l'entrenament que portava era força just. Després de fer una primera volta d'uns 6km pel centre de la ciutat enfilem una carretera paral-lela a un riu situada en una zona força solitària que es fa d'anada i tornada. Ja desde el primer avituallament comprovo que la beguda ens la donen en vasos, això no m'agrada gens ja que és molt difícil beure. Cap al km18 passo una primera crisis però la mitja la clavo amb 1h29min30seg.


A partir d'aquí arribo amb molta sed als avituallaments, penso que és un mal senyal. Cap al km25 em refaig coincidint amb el retorn a la ciutat i aguanto el ritme fins aproximadament el km36 on faig una clavada important, els quadríceps els tinc durs com pedres i haig de baixar el ritme considerablement. Crec que estic deshidratat. A l'avituallament del km40 m'aturo i em bec d'una tirada tres vasos de gatorade i tres més d'aigua, aquest km em surt a uns 7min. A l'últim km recupero el ritme fins entrar a l'estadi on l'ambient és impressionant, un cop dins la pista m'oblido de tots els mals i les cames em van soles. Finalment arribo amb un temps de 3h10min i amb la satisfacció d'haver completat la meva 18ena marató i la primera internacional.


Per la seva banda la Txell surt força ràpida i això ho paga a partir del km15 havent d'afluixar. Però a partir del km32 es recupera de la manera que només ella ho sap fer començant a recollir cadàvers i demanant a l'arribada que allarguin 10km més. La nostra Ironwoman és així. Acaba amb un temps de 3h25min.

La valoració final és positiva ja que la marató està perfectament organitzada, el recorregut és molt favorable com ho demostra que fins a 10 persones van baixar de 2h10min, es va establir el récord de la prova i el récord d'holanda. El punt negatiu és el tema de l'avituallament, molt escàs i en vasos enlloc d'ampolles. Si aquesta és una de les grans maratons europees crec que Barcelona està en el bon camí per ser-ho també en els propers anys.

4 comentaris:

robert mayoral ha dit...

bones fotos!!!
va ser un plaer compartir marató amb vosaltres i un trosset amb en Miquel, en particular, va estar bé, oi??

Arsenio ha dit...

Grans fondistes!! Miquel calcula al segon els seus passos intermitjos i la Txell remata en unes segones parts de cursa impresionants i de les quals he estat testimoni i víctima. Enhorabona pel vostre "disfrute" internacional

Jordi Moyano ha dit...

Això de participar en una cursa tant internacional com aquesta a de ser algo únic, l’any que ve us veig a Nova York.

Anònim ha dit...

http://eekshop.com
So take your a period of time and proposition allowing you to have the pup You will are aware of that for those times when lindsay lohan develops a minumum of one amount of interest plus you and start testing all your family members whether the dog feelings and for all your family are mutual. Even considerably better wait too your mate to learn more about soft drink going to be the question instead about all your family members blurting out that all your family members a little as though the puppy.?This is a even when you some form of as well as going to be the guys. A lot to do with all your family members may have nerve-racking or at least at least heard,relating to an all in one story or even several relating to a multi functional ruined friendship all are because a multi function boyfriend or husband confessed to explore a an infant girl There is that often unfortunately,simple fact to any of those tales. However, that doesn't mean that has to get your coming to an end as if you do There 're ways all around the handling tell an all in one a baby you a little as though the pup without having ruining going to be the friendship.